Vorstbeveiliging van leidingen

Onze zelfregelende kabels behoeden gebouwen voor schade, ook in de strengste winters. Ze zijn eenvoudig te ontwerpen, energie-efficiënt en vormen een betrouwbare, duurzame oplossing.

Zelfregelende vorstbescherming van leidingen

Thermische isolatie alleen volstaat in de winter niet voor de bescherming van waterleidingen, hoofdbrandblusleidingen, sprinklersystemen, … Onze zelfregelende verwarmingssysetem werken in de allerguurste weersomstandigheden. U kan erop rekenen dat leidingen nooit zullen bevriezen , noch schade veroorzaken aan uw gebouw. Frost-Protection-For-Pipes.jpg

Bewezen, energie-efficiënte technologie

Energie-efficiëntie begint met onze zelfregelende verwarmingskabels en wordt nog optimaler samen met onze geavanceerde thermostaten. Wij kijken terug op ruim veertig jaar ervaring in de productie van zelfregelende verwarmingskabels, waarvan er wereldwijd meer dan 400.000 km werd geïnstalleerd.

Met nVent RAYCHEM-oplossingen kunt u dan ook rekenen op bewezen technologie van de hoogste kwaliteit:

 • eenvoudig te ontwerpen, met volledige ondersteuning, online of door een van onze technische specialisten
 • energie-efficiënte, duurzame oplossingen
 • in tests aangetoonde levensduur van meer dan 25 jaar.

Een compleet systeem, ontworpen voor energie-efficiëntie

Met zelfregelende verwarmingskabels, slimme aansluitkits en geavanceerde thermostaten bieden wij complete systemen om het energieverbruik tot een minimum te beperken:

Zelfregelende nVent TRACERende verwarmingskabels

Onze FS-serie zelfregelende verwarmingskabels zijn specifiek ontworpen en goedgekeurd voor toepassingen waarbij leidingen moeten worden beschermd tegen bevriezing.

Slimme aansluitkits & toebehoren

Ons Rayclic-aansluitsysteem en de met gel gevulde eindafdichtingen worden koud aangebracht en zijn snel en eenvoudig te installeren. Dat is de slimste manier om zelfregelende kabels op elkaar aan te sluiten en af te werken.

Geavanceerde, energie-efficiënte thermostaten waarmee tot 80% energie kan bespaard worden (link to technology page)

guttersystem.jpg

Zelfregelende vorstbescherming, makkelijk te integreren in elk ontwerp.

Van eerste ontwerp tot installatie op locatie en ondersteuning, met onze efficienteoplossingen voor vorstbescherming en aangepaste diensten kunt u tijd en geld besparen.

Ons designprogramma TraceCalc.net helpt u met productkeuze en elektrisch ontwerp , en geeft het u een materiaallijst.

Toch meer Hulp nodig?

 • gebruik de online Engineering Toolbox
  duidelijke ondersteuning bij ontwerp en specificaties
 • raadpleeg een complete online kennisdatabase
  downloads met ontwerp- & gebruiksmanuals, datasheets, handleidingen ...
 • neem contact op met onze technische deskundigen
  stel ons uw vraag per e-mail of bel om uw project te bespreken.
Het operationele energieverbruik met maar liefst 80% terugschroeven? Het kan!

Voorzien in de vraag naar duurzaamheid in moderne gebouwen? Onze systemen zijn ontworpen op energie-efficiëntie. Met proportionele regeling van de omgevingstemperatuur (Proportional Ambient Sensing Control - PASC) wordt berekend hoe het systeem het best kan worden opgewarmd. We bieden u de mogelijkheid te berekenen hoeveel energie u kunt besparen met de juiste thermostaat en hoe snel u uw investering terug kunt verdienen met de c energieverbruikcalculator

Als de leidingen goed beschermd zijn, bespaart u op uw waterverbruik, en het lagere energieverbruik betekent dat u ook uw CO2-voetafdruk verkleint.

Decennia lang beschermd tegen de negatieve effecten van de winter
 • een bewezen levensduur van meer dan 25 jaar
  aangetoond in Arrhenius-tests
 • internationale industriële certificering
  ISO9001 & IEC62395
 • een complete lijst technische goedkeuringen
  UL, CSA, FM, BS, ÖVE, VDE, SEV, CSTB, SVGW, DVGW, CE
 • 10 jaar standaardgarantie
  uit te breiden tot twaalf jaar indien gemonteerd door een 'Certified PRO' installateur.
Veilige zelfregelende vorstbescherming van leidingen

Elke nVent RAYCHEM-verwarmingskabel die u gebruikt, heeft een intelligente zelfregelende kern. Bij afsluiters, kranen of sprinklerkoppen kunnen zij elkaar overlappen zonder enig risico op oververhitting. En met de slimme thermostaat kunt u aanzienlijk besparen op energie en kosten.

Self-Regulating


Slimme energieregeling voor optimale kostenbesparing

RAYSTAT-ECO-10

Terwijl een eenvoudige omgevingsthermostaat een verwarmingskabelsysteem 100% in werking zou stellen bij het bereiken van de ingestelde temperatuurwaarde, meestal +5 °C, Gebruikt de Raystat-Eco 10 het PASC-algoritme die optimale, energie-efficiënte inschakelcyclus bepaald op basis van de omgevingstemperatuur en de snelheid van de temperatuurverandering.

Verder staat een omgevingssensor van het type aan/uit gewoonlijk aan zolang de ingestelde temperatuur niet is bereikt. Daarentegen is voor onze PASC-gestuurde regeling maar een fractie van de tijd spanning nodig. Het resultaat is een aanzienlijke extra besparing bij behoud van optimale vorstbescherming.

 • SBS-xx-SV, SBS-xx-SNR
  Paneel voor regeling en bewaking van meerdere stroomketens van een enkelvoudige toepassing, compleet met RAYSTAT-ECO-10.

ACS-30

Systeem voor regeling en bewaking van meerdere stroomketens van meerdere toepassingen, tot 260 circuits

Energie-efficiënte vorstbescherming van leidingen in het nieuwe stadion van Arsenal

Voor het 60.000 zitplaatsen tellende stadion van Arsenal in Noord-Londen werd gezocht naar een energie-efficiënte manier om blootliggende koudwaterleidingen, horecalocaties en sprinklers te beschermen. De besparingen die nVent RAYCHEM kon bieden voor het hele project waren al even indrukwekkend als de uitdagingen.

Het is ondenkbaar dat er leidingen zouden bevriezen op een wedstrijddag. Daarom kan voor dit soort belangrijke ontwikkelingsprojecten alleen worden volstaan met oplossingen die beantwoorden aan de allerhoogste vereisten. M & E Consultants Buro Happold zocht dan ook naar een betrouwbaar systeem dat:

 • paste bij een dergelijk prestigieus stadion
 • eenvoudig te installeren was gelet op de vele aan te leggen meters
 • 100% betrouwbaar was.

Vorstbescherming van leidingen: een prachtige save

Dankzij het Proportional Ambient Sensing Control (PASC) algoritme van de RAYSTAT-ECO-10 regelaar levert het Arsenal-systeem voor vorstbescherming van leidingen ruim 50% meer energiebesparing op dan de standaardopties voor regeling van de omgevingstemperatuur.

Gebruikte RAYCHEM-producten voor vorstbescherming

Met de RayClic-producten kreeg Arsenal een veilige, betrouwbare vorm van aansluiting die bovendien sneller aangebracht werd dan mogelijk was geweest met warmtekrimpmethoden. De RAYSTAT-ECO-10-regelaars zorgen ervoor dat de verwarmingskabels alleen kunnen worden ingeschakeld als dat absoluut noodzakelijk is, zodat de kosten aanzienlijk lager uitvallen.

 • verwarmingskabels voor vorstbeveiliging FS-A/B/C-2X
  5,5 km
 • RAYSTAT-ECO-10 regeleenheden
  10 eenheden.

Verwante producten

Connection and Protection