nVent_Core_Component_CMYK_F2-656x730.png

Pentair Thermal Management wordt nVent
- een frisse start voor innovatie

Uw vertrouwde merken RAYCHEM, TRACER, NUHEAT, PYROTENAX en TraceTek maken nu deel uit van nVent Thermal Management.

De nieuwe website nVent.com is in ontwikkeling en wordt in januari 2019 gelanceerd. Tot die tijd kunt u voor al uw informatie terecht op onze huidige website.

Voor meer informatie over nVent:
Download persbericht
Bezoek nVent.com
(momenteel alleen in het Engels)

Modulaire waterlekdetectiesystemen

Water-Leak-Detection-Commercial.jpg

Sinds de uitvinding van de loodgieterij maken bewoners van gebouwen zich zorgen om waterschade. Op 200 jaar tijd is er niet veel veranderd, behalve dat een waterlek duizend keer meer kan kosten dan de vochtige kelder van de vorige generaties...

Lekkage in kantoren, hotels, musea, computerruimtes, datacenters of andere commerciële gebouwen kan schadelijk zijn voor bezittingen, gegevens of het imago van de klant.

Een kritieke infrastructuur of apparatuur moet tegenwoordig 24/7 beschikbaar zijn en mag absoluut geen schade oplopen.

Waterlekdetectiesysteem

nVent Thermal Management biedt het nVent TRACETEK waterlekdetectiesysteem: een veelzijdig modulair systeem met vele onderling verwisselbare componenten die naar wens geconfigureerd kunnen worden voor elke toepassing. Met het ruime assortiment TRACETEK alarmmodules en modulaire componenten kunt u uw aanpak voor bewaking en de lay-out ervan aanpassen aan elke toepassing.

Het TRACETEK waterdekdetectiesysteem bestaat uit de volgende basisonderdelen:

  • Sensorkabels en sondes: deze kabels en sondes detecteren onmiddellijk en lokaliseren de bron van het lek erg nauwkeurig, bijvoorbeeld kabels gebruikt onder verhoogde vloeren, afdruipbakken voor pijpleidingen op een hoogte, platte sondes voor oliereservoirs of vochtige gebieden en mini-sondes voor krappe ruimtes.
  • Stuur- en/of startkabels: dit zijn kabels die de module verbinden met de sensorkabel/componenten
  • Kabelafsluiting: dit is de kabelafsluiting aan elk uiteinde van de sensorkabel in het circuit
  • Accessoires: de items, zoals bevestigingsklemmen, die worden gebruikt om de sensorkabel op zijn plaats te houden
  • Sensor Interface Modules: deze modules bieden de nodige opwekkingsspanning om de kabel of sondes te bedienen. De SIM bewaakt analoge stroom- en spanningsniveaus om te bepalen wanneer en waar er een lek is opgetreden. De metingen worden gedigitaliseerd en doorgestuurd naar het besturings- en alarmpaneel voor weergave voor de gebruiker of om door te sturen naar systemen op een hoger niveau. Deze modules kunnen een niet-lokaliserende alarmmodule zijn voor dekking van een klein gebied of een alarm- en lokaliseringsmodule die één of meer grote gebieden kan bewaken.

Verwante producten

Connection and Protection